اگر عنوان این مقاله نظر شما را جلب کرده است یعنی شما علاقه دارید سایت تان علاوه بر ارائه محتوا و اطلاعات، هدف های دیگری را نیز دنبال کند. این طرز فکر کاملاً منطقی است. بسیاری از سایت هایی که در حال حاضر فعال هستند به دلیل افزایش سود و سرمابه به وجود آمده اند و نه از روی علاقه!
اما در این میان مشکل بزرگی وجود دارد. احتمالا شما هم شنیده اید که بسیاری از صاحبان سایت ها می گویند بازدیدکنندگانشان بدون اینکه از آن ها خرید کنند و بدون کلیک کردن بر روی یک لینک از سایت شان خارج می شوند. اما چرا این اتفاق می افتد؟
مهم ترین دلیل برای این مشکل، طراحی سایت بد است. طراحی سایت شما مردم را به کلیک کردن دعوت نمی کند، بلکه آن ها را می ترساند. اجازه بدهید دلایل عدم استقبال مخاطبان را برایتان بیان کنم:
طراحی سایت شما ریسپانسیو نیست
همانطور که می دانید نزدیک به 50% از مخاطبان سایت ها از تبلت و تلفن همراه برای گشت و گذار در اینترنت استفاده می کنند به همین دلیل، طراحی سایت ریسپانسیو باید در اولویت شما باشد.
نکته مهم دیگر این است که گوگل سایت هایی را که واکنش گرا نباشند در اولویت قرار نمی دهد. امروزه بسیاری از سایت ها ریسپانسیو هستند، چرا گوگل باید به سایت شما که تنها دارای نسخه دسکتاپی است اهمیت بدهد و آن را در صدر نتایج جستجو قرار دهد.
چگونه سایت خود را ریسپانیسو کنیم؟
اگر از سیستم های مدیریت محتوای محبوب استفاده می کنید، بسیاری از آنها قالب هایشان واکنشگرا هستند. خوشبختانه سایت ساز پرتال نیز از این قاعده مستئنی نیست و تمام قالب های موجود در آن ریسپانسیو هستند. بنابراین نیازی به نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
بازدیدکنندگان سایت خود را راهنمایی نمی کنید
شما باید محتوایی را در اختیار کاربر قرار دهید که با آن ارتباط برقرار کند. کاربر پس از مطالعه محتوای سایت شما می خواهد که کاری در قبال آنچه که خوانده انجام دهد. در این شرایط شما باید یک دکمه فراخوان بر روی صفحه ورود خود قرار دهید تا مخاطب بداند باید چه کاری انجام دهد. همچنین لینک سازی داخلی هم می تواند مخاطبان را به مکان مورد نظر هدایت کند.
استفاده از پاپ آپ یا ویدئوی خودکار بر روی سایت
فردی که بر روی لینک شما کلیک می کند، توقع دارد اطلاعاتی که می خواهد در کسری از ثانیه برایش ظاهر شوند. اما با ورود به صفحه شما ناگهان با چند پاپ آپ که همگی صفحه مانیتور را پر می کنند روبرو می شود.
مطمئناً این روش تبلیغاتی یا غیر تبلیغاتی بر روی مخاطب تاثیر بدی خواهد گذاشت. اما روش دیگر می تواند بانس ریت سایت شما را تا 3 برابر افزایش دهد: ویدئوی خودکار.
استفاده از ویدئو در سایت می تواند تاثیر بسیار خوبی بر روی مخاطب داشته باشد. اما به شرطی که کنترل پخش ویدیو در دست کاربر باشد و ویدیو به صورت خودکار نمایش داده نشود. فرض کنید که وارد یک سایت می شوید و ناگهان با پخش یک ویدیو با صدایی بلند روبرو می شوید. مطمئناً اولین اقدامتان خروج از آن سایت است، اینطور نیست؟
سایت تان اطلاعات کافی به مخاطبان نمی دهد
شاید شما هم شنیده باشید که بعضی از وب مسترها می گویند که هیچ کس مطالبشان را نمی خواند. اما این فکر کاملاً اشتباه است. البته درست است که بیشتر مردم تنها 20% از متن شما را مطالعه می کنند و مطالب را به طور کامل نمی خوانند، اما این به این معنی نیست که همه مطالبتان را نمی خوانند. کاربران دوست دارند از شما و سایتتان بیشتر بدانند.
سایت تان برای موتورهای جستجو بهینه سازی نشده است
حتی اگر سایت شما متون زیادی داشته باشد و هم چندتا کلید واژه داشته باشد، پس از انتشار از صفحه 14 نتایج جستجو سر در می آورد.
مطمئناً بهینه سازی سایت کار بسیار دشواری است و برای انجام آن باید کارهای فنی و خلاقانه ای را با یکدیگر ترکیب کنید. باید بتوانید ابزارهای مشخصی را به کار ببرید تا بتوانید بر ذهن مخاطبان خود تاثیر بگذارید.
چطور می توانیم سایت خود را بهینه سازی کنیم؟
بیشتر سایت سازها ابزار خاص و مشخصی را در اختیار وب مسترها قرار می دهند که کار مدیرهای تازه کار سایت ها را راحت تر کرده است. سایت ساز پرتال هم از این قاعده مستثنی نیست (به مطلب آموزش سئو در سایت ساز پرتال سر بزنید!). سایت سازها به شما امکان می دهند کلمات کلیدی خود را انتخاب کنید و به درستی در متن خود به کار ببرید، متن و تصاویری که بر روی سایت خود استفاده می کنید، هر دو باید بهینه شده باشند. هر چند این گفته ها در عمل بسیار سخت تر و زمان بر هستند.
سرعت بارگذاری سایت تان پایین است
اگر هنوز هم میزان بانس ریت سایت تان بالا است، شاید بتوان گفت بخشی از آن مربوط به سرعت بارگذاری صفحاتتان است. اگر سایت تان را از فایل های سنگین و حجیم پر کنید، مطمئناً در سرعت لودش تاثیرگذار خواهد بود. در سال 2012 سایت آمازون تخمین زده بود در صورتیکه وب سایتش یک ثانیه دیرتر بازگذاری می شد، نزدیک به 16 میلیارد دلار ضرر می کرد. بله، سرعت بارگذاری سایت به همین اندازه مهم است.
طراحی سایت تان قدیمی است
اگر طراحی سایت تان مربوط به دوران رنسانس است، باید بگویم که بازدیدکنندگان از طراحی سایت شما نکاتی را برداشت می کنند:
- شرکت شما به هیچ چیز اهمیت نمی دهد.
- شرکت شما در دسترس نیست.
- احتمالاً فرم های تماس را پاسخ نمی دهید.
- شرکت شما، شرکتی موفق نیست.
- شاید چند سال پیش کار خود را تعطیل کرده اید.
اگر می خواهید مخاطبانتان چنین پیام هایی را برداشت نکنند باید سایت تان را مرتباً بروزرسانی کنند. کاری کنید که مخاطبان شما را جدی بگیرند.
سایت تان بیش از حد ساده است
درست است که سادگی خوب است و تصاویر و متن های زیاد باعث گیجی و سردرگم شدن مخاطبان می شود. اما باید به خاطر داشته باشید که نباید در این سادگی افراط کنید.
معمولاً طراحی سایت تک صفحه ای، طراحی ساده ای به حساب می آید، مگر آنکه تنها در حال فروش یک محصول باشید. راه دیگری که می توانید به سادگی طراحی سایت خود پی ببرید، این است که کاربران به سایت شما مراجعه می کنند، اما زمانی که با شما تماس می گیرند سوالات زیادی می پرسند.
همچنین، شما می توانید مدت زمانی که کاربران در سایت شما هستند را به دست آورید. اگر میانگین این زمان کم تر از یک دقیقه است، نشان می دهد که سایت شما بیش از اندازه ساده است.
چطوری برای سایتم تولید محتوا کنم؟
وبلاگ نویسی، بروزرسانی اخبار، محتوای شبکه های اجتماعی همگی راه های خوبی برای این است که هر چند وقت یک بار سایت خود را خانه تکانی کنید. سایت های فروشگاهی می توانند محصول اضافه کنند، محصولات خاص خودشان را عوض کنند و میزبان تبلیغات مختلف باشند.
ارائه تجربه کاربری بد به مخاطبان
کاربران باید بتوانند آنچه که می خواهند را به راحت ترین شکل ممکن در سایت شما پیدا کنند. شما باید بدانید زمانی که کاربران به سایت شما می آیند، دنبال چه چیزی هستند.
در واقع می توان گفت تجربه کاربری یعنی میزان راحتی کار با سایت. اگر سایت شما ساده و محتوای آن ساده و کاربردی است، به احتمال زیاد تجربه کاربری خوبی به بازدیدکنندگان می دهد.
طراحی سایت بی هویت
ممکن است با تمام همه موارد که در این فهرست گفتیم و شما در سایت خود اعمال کرده اید، باز هم سایت تان مشکل داشته باشد و نتواند بازدیدکنندگان را به خرید ترغیب کند. در این صورت مشکل هویت سایت شماست.
هویت سایت شما در واقع همان برند شماست. این برند شماست که مشخص می کند کاربران چگونه به شما نگاه می کنند و چطور شما را قضاوت می کنند. مطمئناً کسی که به شرکت شما وارد می شود، در واقع دارد برند شما را تجربه می کند. در مورد وبسایت نیز همین امر صادق است. اگر کارمندان شما به راحتی با مشتریان ارتباط برقرار می کنند، سایت تان نیز باید همین شکل باشد.